Kuumaakin kuumempi Sarvsalö Åttan

Vuodesta 2003 lähtien juostu Sarvisalon legendaarinen puolimaratontapahtuma Åttan juostiin lauantaina paahtavassa helteessä.

PERNAJA/LOVIISA Åttan on joka vuosi kuuma kilpailu, mutta tämänvuotinen kisa oli tavallistakin tukalampi. Lämpötila nousi kilpailun alla yli kolmenkymmenen asteen ja nesteytyksellä oli tavallistakin suurempi merkitys kilpailijoiden jaksamiselle.

Ensimmäiset vesiämpärit ja –kauhat olivat onneksi käytössä jo kilometrin juoksun jälkeen. Myös perinteinen painepesurirasti oli paikallaan ja tarjosi vilvoitusta kesän kuumuuteen.

Åttan juostiin nyt kuudennentoista kerran. Kilpailu vetää vuosi toisensa jälkeen runsaan osanottajajoukon ja monet, kuten porvoolainen Tor Bäckman, saapuvat paikalle helteestä huolimatta joka vuosi. Tor muisteli, että lauantainen juoksu oli hänen 13. Åttaninsa.

Miesten puolimaratonin valtias oli Oscar Holmström. Oscar taittoi matkaa sulassa sovussa pariviestin voittajan Joachim Gustafssonin kanssa ja kellotti voittoajakseen lukemat 1.22.01. Oscarin voittoa voidaan pitää ylivoimaisena, sillä toiseksi tulleen Peter Törnroosin loppuaika oli kolme ja puoli minuuttia heikompi.

Vähän naisia

Naisten sarja kärsi osanottajakadosta ja maaliin juoksi lopulta kahdeksan urheaa kilpailijaa. Nopein nainen oli Tanja Ek ajallaan 1.45.45 ennen Katja Flittneriä, jonka loppuaika oli 1.53.35.

Pariviesti oli tuttuun tapaan kaikkein suosituin sarja. Lähes puolet koko tapahtuman 85 osallistujasta juoksi jommankumman osuuden pariviestistä. Pariviestin voittajat eivät olleet yllätys, sillä ennakkosuosikit Maarit Korpi ja Joachim Gustafsson olivat ajallaan 1.23.44 selkeitä voittajia.